Permanent Actueel - Altijd aantoonbaar actueel

In het huidige Wft Vakbekwaamheidsbouwwerk is naast de introductie van beroepskwalificaties ook de Permanente Educatie (PE) veranderd. Per beroepskwalificatie dienen klantmedewerkers na het behalen van hun nieuwe diploma’s tussen april 2019 en april 2022 een PE-toets doen. Daarnaast moeten alle klantmedewerkers met inhoudelijk klantcontact aantoonbaar op de hoogte zijn van de actualiteiten op hun vakgebied. Dit noemen wij Permanent Actueel zijn.

Permanent Actueel

 

Permanent Actueel in het kort:

 • Actualiteit:
  Je bent altijd op de hoogte van de actualiteiten en zaken die spelen in de branche, die voor jouw dagelijkse werkzaamheden belangrijk zijn. Op basis van je beroepskwalificaties worden de actualiteiten aangeboden.
 • Toepasbaarheid:
  In deze toepasbaarheid wordt door professionals uit de sector ingegaan op de veranderingen die het onderwerp van het artikel met zich meebrengt voor jou als medewerker met klantcontact. Het is een vertaalslag naar de praktijk.
 • Aantoonbaarheid:
  Om te voldoen aan de nieuwe PE-eisen dien je te kunnen aantonen dat je op de hoogte bent van de actualiteiten. In Permanent Actueel kun je 24/7 een PDF downloaden met je actuele PA-status per beroepskwalificatie en module. Je PA-status wordt opgebouwd uit je activiteit op het platform (20%) en de score die je haalt bij de maandelijkse toetsing (80%). Als manager kun je de status van je teamleden zien en deze op elk moment exporteren.
 • Toetsing:
  Om je kennisniveau te toetsen en daarmee aan te tonen dat je daadwerkelijk op de hoogte bent van de actualiteiten, bevat Permanent Actueel ook een toetsend element. Ieder artikel wordt afgesloten met een vraag. Alleen onderwerpen waarvan de vraag fout is beantwoord bij het artikel komen terug in een maandtoets. De maandtoets is samengesteld op basis van jouw beroepskwalificatie(s). De score telt hiervan mee in je totale PA-score en vormt je aantoonbaarheid. 

Je kunt je aanmelden voor Permanent Actueel door een abonnement af te sluiten via onderstaande knop 'registreren'. Dit kun je doen door te gaan naar de pagina 'Registreren'. 

Neem hiervoor contact op met je leidinggevende.

Registreren